loading...

Roza-afshar

  کلسترول بالا معمولا هیچ علامتی ایجاد نمی کند. علائم تنها زمانی می توانند پدیدار شوند که بالا بودن میزان کلسترول آسیبی قابل توجه به وجود آورده باشد. برای مثال این علائم می توانند به صورت علائم

رزا افشار بازدید : 114 شنبه 18 اسفند 1397 نظرات (0)

 

کلسترول بالا معمولا هیچ علامتی ایجاد نمی کند. علائم تنها زمانی می توانند پدیدار شوند که بالا بودن میزان کلسترول آسیبی قابل توجه به وجود آورده باشد. برای مثال این علائم می توانند به صورت علائم بیماری قلبی مانند درد قفسه سینه (آنژین صدری)، حالت تهوع و خستگی ظاهر شوند. ممکن است از میان تمامی عوامل، عامل حمله قلبی یا سکته مغزی بالا بودن میزان کلسترول و کنترل نشدن آن باشد.

تشخیص اختلالات لیپیدی (چربی) در بدن

جهت بررسی سطوح کلسترول خون، پزشک انجام یک آزمایش خون به نام نمایه لیپیدی یا پنل لیپیدی درخواست می دهد. این آزمایش میزان کل کلسترول (هر دوی HDL و LDL) و تری گلیسرید را ارزیابی می کند.قبل از این آزمایش، به احتمال زیاد پزشک از فرد می خواهد حداقل 8 تا 12 ساعت قبل آزمایش از خوردن و همچنین نوشیدن مایعات بجز آب خودداری کند. آزمایش نمایه لیپیدی، میزان کلسترول را بر حسب میلی گرم بر دسی لیتر (mg/dL) ارزیابی می کند. میزان کل کلسترول نباید بالا تر از 200 mg/dL باشد.

گزینه های درمانی برای اختلال لیپیدی

یک برنامه درمانی رایج برای درمان کلسترول و تری گلیسرید بالا ترکیبی از دارو ها و تغییر سبک زندگی است. همچنین، پزشک می تواند مصرف برخی مکمل ها را نیز پیشنهاد کند.

چند نوع دارو برای درمان اختلالات لیپیدی استفاده می شوند.

استاتین ها

این دارو ها مانع عکلکرد ماده ای می شوند که در کبد ساخته شده و کلسترول تولید می کند. سپس کبد، خون را از کلسترول پاک می کند. استاتین ها می توانند کلسترول به دام افتاده در شریان ها را نیز به خود جذب کنند. استاتین هایی که به طور رایج تجویز می شوند شامل موارد زیر هستند:

آتورواستاتین (لیپیتور)

فلواستاتین (لسکول)

روزواستاتین (کرستور)

سیم واستاتین (زوکور)

پراواستاتین

مهار کننده های جذب کلسترول

این داروها به وسیله محدود سازی جذب کلسترول موجود در مواد غذایی توسط بدن، سبب کاهش سطوح کلسترول می شوند. این دارو ها گاهی اوقات به صورت ترکیب با استاتین ها مصرف می شوند.

سکوستران های بیل اسید

این دارو ها موادی به نام بیل رزین را به دام می اندازند. این مواد حاوی کلسترول بوده و این داروها مانع از بازجذب آن ها در روده باریک می شوند.

فیبرات ها

این دارو ها به کاهش میزان تری گلیسرید خون کمک می کنند.

مکمل ها

اسید های چرب امگا 3 که به صورت بدون نسخه هم در دسترس می باشند برای کاهش میزان تری گلیسرید و LDL خون استفاده می شوند. اسید های چرب امگا 3 چربی هایی چند اشباع نشده هستند که به طور طبیعی در ماهی های چرب از جمله سالمون یافت می شوند. روغن های گیاهی مانند کانولا و روغن زیتون نیز حاوی اسید های چرب امگا 3 هستند.نیاسین میزان تولید HDL را افزایش می دهد. نیاسین به صورت بدون نسخه و نوع غلیظ آن با ارائه نسخه قابل دسترس است.

تغییرات سبک زندگی

پیروی از یک رژیم غذایی سالم و ورزش به میزان کافی می توانند جهت کاهش میزان کلسترول مفید باشند. این اقدامات ساده می توانند به جلوگیری از بروز اختلالات لیپیدی در همان مرحله اول کمک کنند.

چگونه می توان از کلسترول بالا پیشگیری کرد؟

انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که چربی های اشباع نباید بیش از 6 درصد کالری های دریافتی روزانه را تشکیل دهند. همچنین، این انجمن توصیه می کند که باید تا حد امکان از مصرف چربی های ترانس خودداری شود. مصرف مقادیر زیاد غلات کامل، میوه ها و سبزیجات می تواند کلسترول بالا را کاهش دهد. دیگر روش هایی که می توانند به حفظ میزان مناسب کلسترول کمک کنند شامل موارد زیر می شوند:

مصرف گوشت ماکیان (مانند مرغ، بوقلمون، غاز و…) بدون پوست و چربی قابل رویت

مصرف گوشت های بدون چربی به صورت متعادل

مصرف محصولات لبنی کم چرب یا فاقد چربی

مصرف چربی های اشباع نشده و تک اشباع نشده به جای مصرف چربی های اشباع شده و ترانس

ورزش کردن به مدت 30 دقیقه در روز، 4 روز در هفته

خودداری از مصرف غذاهای فست فود، ناسالم و گوشت های فرآوری شده

مصرف مواد غذایی کبابی یا بریان شده به جای مواد غذایی سرخ شده

 

دکتر کامران حسین زاده

 جراح قلب

 

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 145
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 5
  • آی پی دیروز : 9
  • بازدید امروز : 15
  • باردید دیروز : 10
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 120
  • بازدید ماه : 628
  • بازدید سال : 5,477
  • بازدید کلی : 48,870